Megnézte: 3376
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Halételek
Megnézte: 3376
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Halételek
1 kg harcsafilé
50 dkg savanyú káposzta
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 ek. olaj
1 ek. paprika
2 db babérlevél
só
A halfilét vastagon felcsíkozom és kissé sózom, a káposztát pedig átöblítem.
Kockázott szalonnát lesütök és vele dinsztelem az aprított hagymát.
Pirospaprikával, áttört fokhagymával, babérlevéllel ízesítem.
Hozzáadom a káposztát, majd átforgatva felöntöm vízzel, hogy ellepje.
1 tk. sóval szórom és lassú tűzön párolom, fedő alatt, 40 percet.
Mikor puha, akkor szeletelt paprikát és paradicsomot teszek bele, amit szintén megpárolok.
A halakat közben kisütöm olajon, végül a káposztára rakom és 10-15 perc múlva készen is van.
Tejföllel tálalom.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.