Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Káposztás harcsapaprikás

Megnézte: 3376
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

1 kg harcsafilé
50 dkg savanyú káposzta
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 ek. olaj
1 ek. paprika
2 db babérlevél

Elkészítés:

A halfilét vastagon felcsíkozom és kissé sózom, a káposztát pedig átöblítem.

Kockázott szalonnát lesütök és vele dinsztelem az aprított hagymát.

Pirospaprikával, áttört fokhagymával, babérlevéllel ízesítem.

Hozzáadom a káposztát, majd átforgatva felöntöm vízzel, hogy ellepje.

1 tk. sóval szórom és lassú tűzön párolom, fedő alatt, 40 percet.

Mikor puha, akkor szeletelt paprikát és paradicsomot teszek bele, amit szintén megpárolok.

A halakat közben kisütöm olajon, végül a káposztára rakom és 10-15 perc múlva készen is van.

Tejföllel tálalom.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.