Megnézte: 3337
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
Megnézte: 3337
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
60 dkg bőrös lazacfilé
5 dkg szezámmag
5 evőkanál olaj
A mustármártáshoz:
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
2 dl zöldségleves
3 evőkanál mustár
1 dl tejszín
A kelbimbós metélthez:
1 fej vöröshagyma
15 dkg kelbimbó
2 evőkanál vaj
20 dkg metélt tészta
1/2 dl főzőtejszín
1 csipet sáfrány
A vajat felforrósítom és a felkockázott hagymát megpárolom benne. Megszórom a liszttel, majd felöntöm a levessel és a tejszínnel. Belekeverem a mustárt, sóval, borssal és csipet cukorral ízesítem.
A körethez a kelbimbót sós vízben pár perc alatt előfőzöm, közben a tésztát is kifőzöm. A vajat felforrósítom, a kelbimbót a hagymával megpárolom benne, megsózom, megborsozom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a sáfrányt, és összeforralom. A metélttel összeforgatom.
A halat 4 szeletre vágom, szezámmagba mártom a nem bőrös felét. Az olajat felforrósítom és a lazacszeletek mindkét oldalát kisütöm benne.
Tányérra teszem a halat a tésztával,majd a mustármártással tálalom.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.