Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lazac csípős mustáros narancsmártással

Megnézte: 1802
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

4 szelet (400 g) lazacfilé
1 citrom leve

frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 kisebb chili, vagy kiskanálnyi szárított chili pehely
2 db narancs
1 evőkanál mustár
0,5 dl száraz fehérbor
2 dl alaplé
kevés olívaolaj

Elkészítés:

Ha fagyasztott lazacfilét használunk, kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A bőr nélküli szálkamentes lazacszeleteket durva szemű tengeri sóval, és frissen őrölt borssal mindkét oldalon enyhén bedörzsöljük, egy citrom levét rácsorgatjuk, valamint kevés extra szűz olíva olajjal is vigyázva bedörzsöljük, majd zárt edényben legalább két órára, de jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Sütés előtt papírtörlővel leitatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. A serpenyőbe 2-3 gerezd kés lapjával szétnyomott fokhagymát is teszünk. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert a lazac gumiszerűvé válik, és jelentősen csökken élvezeti értéke! Ha ujjunk nyomására puha, ruganyos a lazac, akkor megsült.

A lazacszeleteket papírtörlőre szedjük, és letakarjuk. A serpenyőben maradt kevés olajra, és a megpárolódott fokhagymára kevés bort öntünk, majd 2 meghámozott apróra darabolt narancsot, és egy kisebb chilit, vagy kevés chili pelyhet adunk hozzá. Mustárt, és hús, vagy csont alaplét öntünk a serpenyőbe, majd összeforraljuk addig, hogy a mártás besűrűsödjön.

Majd köretként salátával vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.