Elkészítés:
A cukkinit feldaraboljuk. Az újhagymát kicsit vastagabb karikákra vágjuk. A borsót kifejtjük vagy mirelitet használunk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy wokban vagy serpenyőben a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk a zöldborsót, majd a cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és még pár percig tovább pároljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével.
Félig lefedve addig pároljuk, amíg a leve majdnem teljesen elfő, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor felöntjük a tejszínnel, óvatosan összekeverjük, majd addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (közben többször megkeverjük).
Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd rögtön tálaljunk.
Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát a tányérra halmozzuk, majd ráhalmozzuk a tejszínes-cukkinis zöldborsót, és úgy kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.