Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Cukkinis-zöldborsós tészta

Megnézte: 1685
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

1 db zsenge cukkini
30 dkg zöldborsó
1 csomag újhagyma
kisebb csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
1 dl zöldségalaplé
1-1,5 dl főzőtejszín
20 dkg metélt tészta

őrölt bors

Elkészítés:

A cukkinit feldaraboljuk. Az újhagymát kicsit vastagabb karikákra vágjuk. A borsót kifejtjük vagy mirelitet használunk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

Egy wokban vagy serpenyőben a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk a zöldborsót, majd a cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és még pár percig tovább pároljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével.

Félig lefedve addig pároljuk, amíg a leve majdnem teljesen elfő, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor felöntjük a tejszínnel, óvatosan összekeverjük, majd addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (közben többször megkeverjük).

Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd rögtön tálaljunk.

Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát a tányérra halmozzuk, majd ráhalmozzuk a tejszínes-cukkinis zöldborsót, és úgy kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.