Megnézte: 3570
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Húsételek
Megnézte: 3570
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Húsételek
4 szelet csont nélküli karaj
30 dkg csiperke
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
1 kanál sűrített paradicsom vagy ketchup
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A szeletelt sertéskarajt középen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangó módra kettéhajtjuk és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk mindkét oldalán, majd a szeleteket egymásra helyezve pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a gombás tölteléket. Kevés zsiradékon megpároljuk a felcsíkozott hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és 1 kanál paradicsompürével még ízesebbé tesszük.
A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtva hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
Minden szeletet előbb lisztbe, majd enyhén felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva panírozunk. Forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Az egyik legismertebb, legkedveltebb töltött húsféle, meleg, és hideg vegyes tálak kedvelt alapanyaga, más sült, rántott, és töltött húsok mellett.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.