Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Burgonyasaláta hagymás öntettel

Megnézte: 3348
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

5 nagyobb (körülbelül 1 kg) burgonya
125 ml olívaolaj
2 közepes vöröshagyma, félbe vágva, vékonyra felszeletelve
3 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
80 ml fehér balzsamecet
2 teáskanál barna cukor
10 db vékony szelet sonka
80 g ízlés szerinti saláta (például rukkola)
75 g fenyőmag, megpirítva

őrölt fekete bors

Elkészítés:

A burgonyát cikkekre vágjuk és egy nagy fazék sós, forrásban lévő vízben 25 percig főzzük, vagy amíg meg nem puhul. Leszűrjük, és 10 percre félretesszük, hogy hűljön. 3 cm-es darabokra vágjuk és egy nagy tálba tesszük.

Közben egy nagy teflon serpenyőben közepes lángon egy evőkanál olajat melegítünk. Beletesszük a hagymát és időnként megkevergetve 30 percig pirítjuk, vagy amíg karamelizálódik és aranybarna nem lesz. Hozzáadjuk a fokhagymát és kevergetve további 2 percig pirítjuk (vagy amíg illatos lesz).

Hozzáadjuk a maradék olívaolajat és a cukrot, és 2 percig tovább főzzük. Ezután levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a burgonyára, és óvatosan dobálva összekeverjük.

A grillsütőt előmelegítjük. A sonkát egy tepsibe tesszük és mindkét oldalán 1 perig grillezzük, amíg ropogós nem lesz. A burgonyához adjuk a salátával és a fenyőmaggal együtt és óvatosan összekeverjük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.