Elkészítés:
A burgonyát cikkekre vágjuk és egy nagy fazék sós, forrásban lévő vízben 25 percig főzzük, vagy amíg meg nem puhul. Leszűrjük, és 10 percre félretesszük, hogy hűljön. 3 cm-es darabokra vágjuk és egy nagy tálba tesszük.
Közben egy nagy teflon serpenyőben közepes lángon egy evőkanál olajat melegítünk. Beletesszük a hagymát és időnként megkevergetve 30 percig pirítjuk, vagy amíg karamelizálódik és aranybarna nem lesz. Hozzáadjuk a fokhagymát és kevergetve további 2 percig pirítjuk (vagy amíg illatos lesz).
Hozzáadjuk a maradék olívaolajat és a cukrot, és 2 percig tovább főzzük. Ezután levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a burgonyára, és óvatosan dobálva összekeverjük.
A grillsütőt előmelegítjük. A sonkát egy tepsibe tesszük és mindkét oldalán 1 perig grillezzük, amíg ropogós nem lesz. A burgonyához adjuk a salátával és a fenyőmaggal együtt és óvatosan összekeverjük, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.