Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tepsiben sült nyúl, sült almával

Megnézte: 1798
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

1 egész nyúl, megnyúzva, kizsigerelve
4 db alma
3 db nagyobb hagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 fej fokhagyma
3 kanál étolaj
néhány szál rozmaring
kakukkfű
pár levél zsálya
a pácoláshoz
őrölt bors

Elkészítés:

A hasánál szétnyitott nyúl húsát megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. Mindegyik húsos részbe kerüljön belőle, a combokba, a gerinc mellé. Ezután kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, majd hűtőbe tesszük egész éjszakára.

Másnap a nyúl húsát beolajozzuk, és bedörzsöljük a felaprított zöld fűszerek keverékével.
Az almákat kettévágjuk, a magházukat eltávolítjuk, a hagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.

A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsi aljára terített hagymakarikákra fektetjük. Erre rakjuk a nyulat, mellé a félbevágott almákat héjával felfelé, és a tepsit alufóliával borítva sütőbe tesszük.

Egy órán keresztül sül fólia alatt, majd a fóliát levéve, a közben felszaporodott lével meglocsoljuk a nyulat.
Rövid ideig még sütjük fólia nélkül, és amikor porhanyósra sült a nyúlhús, tálalhatjuk.

Az almában megjelenik az összes fűszer, a füstölt szalonna íze, a sült hagyma is kitűnő köretként szolgál.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.