Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Garnélás tésztasaláta

Megnézte: 1609
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

250 g csavart makaróni
250 g garnélarák
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál narancslé
4 evőkanál sűrű tejföl
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
100 g paprikával töltött olajbogyó
petrezselyemzöld
tengeri só
bors

Elkészítés:

A konyhakész garnélarákot tálba tesszük, és a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, kevés sóval elkeverve, pácoljuk 1 órán át.

Közben a makarónit kifőzzük.

A mártást elkészítjük: összekeverjük a tejfölt, a citromlét, majd sóval, borssal ízesítjük. Vékonyabb darabokra vágjuk az olajbogyót, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk és egy részét a mártáshoz adjuk.

Az elkészített makarónit leöntjük a mártással, jól összekeverjük. A tésztát mindenütt vonja be a mártás.

Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a szárazra törölt garnélarákok mindkét oldalán 3-3 percig sütjük. A tésztasalátával összekeverjük a sültrákok 2/3-át. Tálaláskor a saláta tetejére szórjuk a maradék rákokat, a petrezselyemzöldet, és citromgerezdekkel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.