Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges töltött káposzta

Megnézte: 3126
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 115 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

10-10 dkg sárga-, fehérrépa és zeller
1 fejes káposzta
6 dkg zöldborsó
25 dkg párolt borjúhús
20 dkg sonka
2 gerezd fokhagyma
1 evõkanál tárkony
2-2 evõkanál apróra vágott petrezselyem és snidling
2 tojás
õrölt bors

Elkészítés:

1. A kétféle répát és a zellert meghámozzuk, és felkockázzuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük, 3 percig sós vízben fõzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.

2. A káposztaleveleket megszárítjuk. 12 nagy levelet félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A káposzta fõzõvizében a répát és a zellert 4 percig fõzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, még 1 percig forraljuk, majd lecsöpögtetjük a zöldségeket.

3. A kockákra vágott húst robotgéppel durvára mixeljük. A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, és a sovány részt felaprítjuk.

4. A zöldségeket, a húst, a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a petrezselymet, a snidlinget és a tojásokat összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A káposztákat a húsos krémmel megtöltjük, a széleket behajtjuk, és zsineggel átkötjük. A káposztákat vajjal kikent tepsibe tesszük. 1,5 dl fõzõvízzel meglocsoljuk, kétrétegû alufóliával befedjük, és forró sütõben megsütjük. Apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.