Megnézte: 3371
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek
Megnézte: 3371
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek
750 g burgonya
1 teáskanál tárkony
kb. 1,5 l zöldségalaplé (leveskockábólÖ
150 ml zsíros tejföl/ tejszín
150 g márványsajt morzsolva
1 teáskanál keményítő
2-3 fej vöröshagyma
50 g liszt
olaj
bors
só
A megtisztított burgonyát felkockázzuk, majd zöldségalaplében közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Ha felforrt a főzővíz sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük. Amint megfőtt a burgonya egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest, majd alacsony lángra a tűzhelyre visszahelyezve, keményítővel elkevert tejföllel (vagy tejszínnel) sűrítjük. Ha szükséges utána ízesítjük.
A hagymát kb fél cm vastag karikákra vágjuk, majd karikáira szedjük, lisztben megforgatjuk, és forró olajban ropogós aranybarnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.
Krémlevesünket a sült hagymakarikával, és a morzsolt kéksajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.