Megnézte: 3414
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek
Megnézte: 3414
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek
25 dkg natúr gesztenye massza
8 dl szárnyas alaplé
0,5 dl konyak
2 dl tejszín
őrölt fehérbors
só
1 evőkanál méz
1 dl tejszínből vert kemény hab
Az alaplevet feltesszük forrni. Amikor forr, beletesszük a gesztenyemasszát, és botmixerrel elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és 10 perc alatt összefőzzük.
Hozzáadjuk a konyakot, mézet, tejszínt és kis lángon tovább főzzük 5-8 percen át.
Tálalás előtt mixerrel kicsit felhabosítjuk, majd csészékbe töltve tálaljuk.
Tetejére tejszínhabot teszünk, esetleg narancs vagy citromhéjat reszelhetünk rá.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.