Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Karácsonyi borleves sült habbal

Megnézte: 3432
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

6 db tojássárgája
6 dl fehérbor
3 dl tej
15 dkg cukor
1 rúd vanília
5 dkg mazsola

A pirított habhoz:
2 db tojásfehérje
4 dkg cukor

Elkészítés:

A habhoz a tojások fehérjét cukorral, keményre verjük, majd kanállal forró vízbe galuskákat szaggatunk belőle, ezeket 1-2 perc alatt, átforgatva, hogy mindkét oldalát érje a víz, megfőzzük, majd kivesszük, és félretesszük.

A bort a mazsolával feltesszük főni, és amikor 5 dl-re beforrt levesszük. A tejet összeforraljuk a kikapart vaníliával, majd szintén félretesszük.

Egy keverő tálba beletesszük a tojások sárgáját, habosra keverjük a cukorral, majd keverés mellett beleöntjük a meleg tejet és beleszűrjük a meleg bort. Vízgőz felett, folyamatos keverés mellett besűrítjük.

Amikor elkészült, poharakba szedjük, rátesszük a főtt mazsolákat. A habot betesszük az előmelegített, grillező fokozatra állított sütőbe, és 1 perc alatt megpirítjuk. A sült habokat a levesre téve kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.