Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fehérboros hagymakrémleves gombócokkal

Megnézte: 3417
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

10 dkg vaj
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
30 dkg burgonya
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 ág rozmaring
3 db babérlevél

bors

A gombócokhoz:
1 db füstölt, főtt elsőcsülök
20 dkg toast kenyér
4 tojás
1 csokor petrezselyem

1 fej hagyma cikkekre vágva a betéthez

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, a forró vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, átforgatjuk, beledobjuk a babért és a rozmaringot, felöntjük a fehérborral, pár percig forraljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel vagy zöldséglevessel és a tejszínnel, és lassan főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Kivesszük a babért és a rozmaringot, majd a levest kézi turmixszal szép simára pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk.

A főtt csülköt a bőrével együtt ledaráljuk. A toast kenyeret felkockázzuk, a csülökhöz adjuk a tojásokkal és a felaprított petrezselyemmel együtt, ha túl puha, tehetünk hozzá 1 kanál morzsát. Gombócokat formázunk belőle, és a levesbe tesszük a cikkezett hagymával együtt, készre főzzük.

Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy tejszínhabot.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.