Megnézte: 3381
Fő számára:
Elkészítési idő:
Kategória: Levesek
Megnézte: 3381
Fő számára:
Elkészítési idő:
Kategória: Levesek
5 dkg margarin
1 nagy póréhagyma
1 húsleves kocka
1 liter víz
2 dl főzőtejszín
cipó vagy zsemle
sajt
só
bors
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. Ezután a margarint egy edényben felolvasztjuk és rátesszük a póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megfonnyasztjuk. Ha már összeesett a hagyma, felöntjük 1 liter vízzel és hozzáadjuk a húsleves kockát.
Forrás után 5 perccel levesszük a tűzről, botmixerrel összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt és kevergetve még 5 percig főzzük.
Közben a zsemlének levágjuk a tetejét, amit reszelt sajttal megszórunk. Kiszedjük a zsemle belsejét és az üreges zsemlét a tetejével együtt a sütőben pár percig sütjük! Beleszedjük a levest, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, rárakjuk a zsemle tetejét és tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.