Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Póréhagyma krémleves

Megnézte: 3381
Fő számára:
Elkészítési idő:
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

5 dkg margarin
1 nagy póréhagyma
1 húsleves kocka
1 liter víz
2 dl főzőtejszín
cipó vagy zsemle
sajt

bors

Elkészítés:

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. Ezután a margarint egy edényben felolvasztjuk és rátesszük a póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megfonnyasztjuk. Ha már összeesett a hagyma, felöntjük 1 liter vízzel és hozzáadjuk a húsleves kockát.

Forrás után 5 perccel levesszük a tűzről, botmixerrel összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt és kevergetve még 5 percig főzzük.

Közben a zsemlének levágjuk a tetejét, amit reszelt sajttal megszórunk. Kiszedjük a zsemle belsejét és az üreges zsemlét a tetejével együtt a sütőben pár percig sütjük! Beleszedjük a levest, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, rárakjuk a zsemle tetejét és tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.