Megnézte: 3500
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Levesek
Megnézte: 3500
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Levesek
20 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
5 dl sonka főzőlé
5 dl víz
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál olívaolaj
só
ízlés szerint feldarabolt füstölt, főtt sonka
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a felhevített olajhoz és üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, hozzáadjuk az előzőleg megmosott, és alaposan lecsepegtetett sárgaborsót. Összekeverjük, felöntjük a sonka főzőlevével, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk.
Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve, addig főzzük, hogy a borsószemek teljesen megpuhuljanak, és már kezdjenek szétfőni. Amikor a borsó már puhára főtt, állandó keverés mellett, a leveshez csorgatjuk a tejszínt, és felforraljuk, majd elzárjuk a gázt, mert főzni már nem kell.
Az előzőleg megfőzött, és kihűtött füstölt sonkát ízlés szerint felszeleteljük, majd félre tesszük tálalásig.
Tálaláskor a levesre ráteszünk az előzőleg feldarabolt sonkából, majd úgy kínáljuk.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.