Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sárgaborsó krémleves sonkával

Megnézte: 3500
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

20 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
5 dl sonka főzőlé
5 dl víz
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál olívaolaj

ízlés szerint feldarabolt füstölt, főtt sonka

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a felhevített olajhoz és üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, hozzáadjuk az előzőleg megmosott, és alaposan lecsepegtetett sárgaborsót. Összekeverjük, felöntjük a sonka főzőlevével, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk.

Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve, addig főzzük, hogy a borsószemek teljesen megpuhuljanak, és már kezdjenek szétfőni. Amikor a borsó már puhára főtt, állandó keverés mellett, a leveshez csorgatjuk a tejszínt, és felforraljuk, majd elzárjuk a gázt, mert főzni már nem kell.

Az előzőleg megfőzött, és kihűtött füstölt sonkát ízlés szerint felszeleteljük, majd félre tesszük tálalásig.

Tálaláskor a levesre ráteszünk az előzőleg feldarabolt sonkából, majd úgy kínáljuk.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.