Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Krumplileves virslivel és baconnel

Megnézte: 3624
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

10 dkg bacon
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 zeller
2 db sárgarépa
2 db zöldség
1 db paszternák (el is hagyható)
4 db krumpli
1 teáskanál pirospaprika
2 db húsleveskocka
6 db virsli
2 dl tejföl
majoránna

őrölt bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A bacont kisebb darabokra vágjuk, a virslit felkarikázzuk. A zöldségeket és a hagymát megpucoljuk, majd feldaraboljuk. A krumplit szintén megpucoljuk, majd kockákra vágjuk.

Egy fazékba tesszük a bacont, és elkezdjük zsírjára sütni. Amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd a feldarabolt zöldségeket, és pár percig kevergetve pároljuk.

Néhány perc párolás után megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint majoránnával, majd alaposan összekeverjük. Ezután annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a húsleveskockát. Felforraljuk, majd a zöldségeket szép lassan félpuhára főzzük. A félig megfőtt levesbe beletesszük a kockára vágott burgonyát, és az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután addig főzzük, hogy a krumpli is megpuhuljon, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és belecsorgatjuk az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt. Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt készre főzzük.

A forró levest megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.