Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sajtos brokkoli krémleves

Megnézte: 3409
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

50 dkg friss brokkoli
1 kis szelet vaj
2 gerezd fokhagyma
30 dkg natúr krémsajt
4 evőkanál tejföl
1 liter húsleves alaplé
2 teáskanál kukoricakeményítő
frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A brokkoli rózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk.

A tejfölt a krémsajttal és néhány evőkanál forró levessel összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz).

A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk majd összeforraljuk és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.