Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Belga csirkeleves

Megnézte: 3445
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé
2 db sárgarépa tisztítva
3 db burgonya felkockázva
1 db póréhagyma
2 db angol zellerszár
1 db újhagyma
2 evőkanál vaj
2 db babérlevél
2 dl tejszín
1/2 citrom leve
1 szál kakukkfű
1 csipet sáfrány
3 db zsályalevél aprítva
1 kevés szerecsendió frissen reszelve
1 kiscsokor petrezselyemzöld aprítva
1 liter húsalaplé
őrölt bors

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, tisztítjuk és kockára vágjuk. Az aprított pórét és újhagymát a zöldjével együtt, lábasban egy kanál vajon megfuttatjuk, ebbe forgatjuk a csirkemellhúsokat, sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig keverjük, majd felöntjük a húsalaplével. Ekkor ízesítsük szerecsendióval, sáfránnyal, zsályával, kakukkfűvel, babérral ízlés szerint, és alacsony lángon kb. 15 percig főzzük. A petrezselymet is belevágjuk.

Közben a többi zöldséget megtisztítjuk: a répát vékony, hosszú csíkokba vágjuk, a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a zellerszárat vékony karikára vágjuk. A levesbe rakjuk őket a burgonya kivételével.

Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a burgonyát és még 10 percig főzzük. Amikor már megpuhultak a zöldségek, de még roppanósak, a leves kész. Egyből lehúzzuk a tűzről az edényt, és a babérleveleket kivesszük a levesből. A tejszínt lassanként öntsük bele, a citromlével együtt.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.