Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Vörösboros paradicsomszószos sült csirke

Megnézte: 1764
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

4 db csirkecomb

bors

Paradicsom szószhoz:
1 kg paradicsom
1 dl száraz vörösbor
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
bors

bazsalikom
oregánó

Elkészítés:

A paradicsomot meghámozzuk, és egy főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a vörösbort, beleaprítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, fűszerezzük és forrástól számítva körülbelül 10 percig hagyjuk forrni, amíg kicsit szétfő benne a paradicsom.

A tűzről levéve krumplinyomóval kicsit összepépesítjük, de aki szereti, hagyhatja nagyobb darabokban is a paradicsomot.

A csirkecombokat alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Ráöntjük a paradicsomszószt, alufóliával letakarjuk, és 160 fokon 45percet-egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és 190-200 fokon megpirítjuk a combokat.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.