Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Chilis csirkecomb spagettivel

Megnézte: 1771
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb
1 dl olaj
2-3 db friss chilipaprika
2-3 ág friss bazsalikom
fél lime vagy citrom leve
2 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors


Tésztához:
50 dkg spagetti tészta
4 dkg vaj
12 dkg sajt
2 csapott evőkanál sima liszt
3-4 dl tej
1 gerezd fokhagyma
2-3 ág friss bazsalikom
2 db friss chilipaprika
frissen reszelt szerecsendió

bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, tálba tesszük. A páchoz egy kisebb tálba öntünk 1 dl olajat, hozzáfacsarjuk a fél lime levét, belereszeljük a fokhagymát, teszünk hozzá egy csapott teáskanál sót, fél teáskanál fehérborsot és a chilipaprikát felaprítva. Ezzel a páccal jól bedörzsöljük a combokat.

A bazsalikomot megmossuk és lecsepegtetjük, a leveleket leszedjük, összetépkedjük és hozzáadjuk a húshoz. Az egészet letakarva a hűtőbe tesszük legalább egy órára, de az még jobb, ha előző este bepácoljuk.

Sütéshez egy kevés zsírral kikenjük a tepsit, betesszük a combokat és először fóliával letakarva párolva-sütjük, majd amikor a hús már megpuhult, a fóliát levéve, szép pirosra sütjük őket.

Amíg a combok sülnek, elkészítjük a tésztaköretet. A tésztát sós, lobogó, bő vízben fog keményre főzzük, majd lecsepegtetjük.

Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk majd felöntjük annyi tejjel, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk (besamel mártást készítünk), de ne felejtsük el, hogy a sajt is sűríteni fog rajta. Teljesen csomómentesre keverve összeforraljuk. Még krémesebbé tehetjük, ha a tej egy részét egy kis tejszínnel helyettesítjük. Sóval, fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és belereszeljük a gerezd fokhagymát is.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük, hogy elolvadjon benne. A kifőtt, tésztát beleforgatjuk, megszórjuk friss, felkarikázott chilivel és nagyobb darabokra tépkedett bazsalikommal. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is a sült csirkecombokkal.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.