Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Afrikai harcsa Esterházy módra

Megnézte: 1919
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé
2 evőkanál finomliszt
6 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál vöröshagymakrém vagy 1 db vöröshagyma
1 dl fehérbor
késhegynyi őrölt feketebors
fél csokor petrezselyem
1 db babérlevél
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 kiskanál mézes mustár
fél citrom leve
2 evőkanál kapribogyó, levétől lecsepegtetve
1,5 dl tejföl

Elkészítés:

A halfilét megmossuk, letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka,majd megsózzuk.

Lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd a serpenyőből kivesszük.

A maradék olajat megforrósítjuk serpenyőben, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babélevelet beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig pároljuk.

A petrezselymet felaprítjuk, a répát és a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A hagymához adjuk, mustárral citromlével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót is belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk. (Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak.)

A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük.

Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé adagoljuk a mártást.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.