Megnézte: 3473
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Előételek
Megnézte: 3473
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Előételek
2 nagy, főtt, áttört burgonya
4 dkg vaj
5 dkg liszt
7 dkg reszelt sajt
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 mk. törött feketebors
1 mk. só
zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj
Gyúrjuk össze a puha vajat a liszttel, a burgonyával, a habosra kevert tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a reszelt sajttal.
Formázzunk a masszából vizes kézzel kicsi golyókat, majd hempergessük meg őket zsemlemorzsában. Süssük ki a golyókat bő, forró olajban, erős lángon.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.