Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csirkés-gombás tésztakosárka

Megnézte: 3500
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

A tésztakosárkákhoz:
2 dkg szárított vargánya gomba
50 dkg csirkemellfilé
6 dkg liszt
1/2 tk. cayenne-bors
őrölt bors
1 tk. só
2,5 dkg vaj
2 ek. olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg csiperkegomba
8 cl száraz fehérbor
1,25 dl főzőtejszín
1 ek. friss zsályalevél
50 dkg leveles tészta
2 tojássárgája

A salátához:
4 marék kevert zöldsaláta
8 dkg aszalt szilva (beáztatva)
4 ek. olívaolaj
1 tk. dijoni mustár
2 ek. balzsamecet

bors

Elkészítés:

Áztassuk be a gombát fél órára.
Kockázzuk fel a csirkemellet.

Keverjük össze a sót, a borsot, a lisztet, majd ebbe forgassuk bele a csirkemell kockákat. Süssük a kockákat aranysárgára egy serpenyőben, csepegtessük le őket.

A csirke zsiradékán pirítsuk meg a felaprózott gombát, hagymát és fokhagymát, majd öntsük fel borral.
5 perc rotyogás után vegyük le a tűzről, forgassuk bele a csirkehúst. Szórjuk meg zsályával.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki 4 mm vastagra. Szaggassunk belőle 8 nagyobb, és 8 kisebb kört.
Béleld ki a nagyobb korongokkal a muffinformát, kanalazd a kosárkákba a tölteléket.
Kend meg a tészta szélét tojássárgával, majd fedd be a kisebb korongokkal. A szélüket nyomkodjuk le, szurkáljuk meg a tetejüket villával, kenjük meg a tetejüket tojássárgával.

Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt ropogósra.

A salátához készítsünk a mustárból, a balzsamecetből és az olívaolajból kevés sóval, borssal dresszinget. A salátát szórjuk meg a felcsíkozott aszalt szilvával, majd Öntsük le a dresszinggel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.