Megnézte: 3418
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Előételek
Megnézte: 3418
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Előételek
12 db gombafej
1 póréhagyma
1 hagyma
1 paprika
30 dkg burgonya
2 ek. olaj
10 dkg sajt
2,5 dl zöldségerőleves
zöldfűszerek
só
A megtisztított, megmosott póréhagymát 1 cm vastagságú darabokra vágom. A paprikát vékony csíkokra szeletelem. A meghámozott burgonyát durvára reszelem, lecsepegtetem és kinyomkodom.
Egy serpenyőben 1 evőkanál felhevített olajon a kinyomkodott reszelt burgonyát, a paprikacsíkokat és a póréhagymát állandóan kevergetve 5 perc alatt megsütöm, sózom, borsozom.
A sajtot durvára lereszelem, és 2/3 részét a burgonyás keverékhez adom, majd jól összedolgozom.
A gombákat megmosom, a tönkjüket kiveszem, és a fejeket a masszával megtöltöm. A maradék sajtot a tetejére szórom.
A hagymát apróra felkockázom, és 1 evőkanál olajon megpárolom. A zöldséglevessel felöntöm, majd tűzálló tálba áttöltöm, és beleteszem a gombafejeket.
Előmelegített sütőben, 200 fokon k. 20 percig sütöm.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.