Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Burgonyás töltött gombafejek

Megnézte: 3418
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

12 db gombafej
1 póréhagyma
1 hagyma
1 paprika
30 dkg burgonya
2 ek. olaj
10 dkg sajt
2,5 dl zöldségerőleves
zöldfűszerek

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott póréhagymát 1 cm vastagságú darabokra vágom. A paprikát vékony csíkokra szeletelem. A meghámozott burgonyát durvára reszelem, lecsepegtetem és kinyomkodom.

Egy serpenyőben 1 evőkanál felhevített olajon a kinyomkodott reszelt burgonyát, a paprikacsíkokat és a póréhagymát állandóan kevergetve 5 perc alatt megsütöm, sózom, borsozom.

A sajtot durvára lereszelem, és 2/3 részét a burgonyás keverékhez adom, majd jól összedolgozom.

A gombákat megmosom, a tönkjüket kiveszem, és a fejeket a masszával megtöltöm. A maradék sajtot a tetejére szórom.

A hagymát apróra felkockázom, és 1 evőkanál olajon megpárolom. A zöldséglevessel felöntöm, majd tűzálló tálba áttöltöm, és beleteszem a gombafejeket.

Előmelegített sütőben, 200 fokon k. 20 percig sütöm.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.