Megnézte: 3446
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Előételek
Megnézte: 3446
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Előételek
A pizzatésztához:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 ek. olívaolaj
1 tk. só
1 ek. cukor
2,5 dl langyos víz
A feltéthez:
50 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
15 dkg konzerv tonhal
4 fej gomba
1 db cukkini
20 dkg sajt
marék olajbogyó
1 mk. szárított bazsalikom
1 mk. szárított oregánó
bors
só
Lisztet, élesztőt, cukrot, 2,5 dl langyos vizet összedolgozok és letakarva kelesztem, majd robotgéppel átdagasztom.
Közben sót, olívaolajat adok hozzá, majd kb. 35 percig kelesztem meleg helyen.
A paradicsomot ízesítem oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal.
A tésztából pizzákat formázok, majd paradicsommal kenem, ízesítem és cukkinikarikákkal, szeletelt gombával, tonhallal és olajbogyóval megrakom.
15 percig sütöm 230 fokon, felénél reszelt sajttal szórom.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.