Megnézte: 1782
Fő számára: 4
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Előételek
Megnézte: 1782
Fő számára: 4
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Előételek
kb. 20 db medvehagyma
10 dkg füstölt sajt (+ a tetejére)
4 főtt tojás
4 ek zsemlemorzsa
4 tojás
5 dkg liszt
5 dkg vaj
5 dl tej
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
A medvehagymát vágjuk fel apróra, és tegyük félre.
Négy nagyobb tojást főzzünk keményre, majd szintén vágjuk fel apróra, és tegyük félre.
Serpenyőben hevítsük fel a vajat, és adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk 1-2 percig, majd vegyük kisebbre a lángot. Ezután apránként öntsük hozzá a tejet, és minden alkalommal keverjük simára, közben pedig ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
Egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd szintén mindegyikkel keverjük simára. Végül keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, vegyük le a tűzről.
A masszához keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást, és a zsemlemorzsát.
Egy 25 x 10 x 7 cm-es sütőformát kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét zsemlemorzsával, és ízlés szerint reszelt sajttal.
Tegyük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk a formába langyosra hűlni, majd tegyük rácsra, és hűtsük ki teljesen,majd tálaljuk ízlés szerint.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.