Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges ráksaláta

Megnézte: 3486
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 25 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 6 citrom (leve)
- 20 dkg (konzerv) aprórák
- 17,5 dkg bulgur (búzatöret)
- 3 zöldhagyma
- 1 kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 paradicsom
- 6 evõkanál apróra vágott petrezselyem
- 8 mentalevél
- 8 evõkanál olaj
- 2 fõtt tojás
- só

Elkészítés:

A bulgurt 1 órára 1 evõkanál citromlével elkevert 3 dl langyos vízbe áztatjuk, majd szitán minden levet kinyomunk belõle. Mély tálba tesszük, hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott hagymát és mentát, a felkockázott paradicsomot és a rákokat. Az olajat simára keverjük a citromlével és a zúzott fokhagymával. Ezzel a fûszeres bulgurt meglocsoljuk, óvatosan megkeverjük, és tálalásig hûtõbe tesszük. A tojásokat negyedekre vágjuk, az uborkát felkarikázzuk. Az uborkakarikákkal a tál szélét kirakjuk, a tojásdarabokkal és mentával díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.