Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges marhahús olajbogyóval

Megnézte: 2448
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 155 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 50 dkg sovány marhahús
- 4 burgonya
- 4 sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 3 szál angol zeller
- 1 csokor petrezselyem
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál köménymag
- 2 szál friss rozmaring
- 4 evõkanál olívaolaj
- 12-12 zöld és fekete olajbogyó
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, a zellerszárakat felkarikázzuk, a hagymát felszeleteljük. A krumplit meghámozzuk, és felkockázzuk, a sárgarépát vastag karikákra vágjuk. A marhahúst megmossuk, a hártyákat és maradék zsírokat levágjuk róla, és kockákra vágjuk. Serpenyõben, forró olajban, nagylángon 5 perc alatt átforgatjuk, majd szûrõkanállal kiszedjük, és félretesszük. A helyére, a maradék olajba szórjuk a hagymát meg a zellert, és kislángon, gyakran kevergetve 15-20 perc alatt megpároljuk. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, a babérlevelet, az egészben hagyott petrezselymet, a köménymagot és a rozmaringot. 1 dl vizet öntünk rá, megsózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, lefedjük, és 30 percig kislángon hagyjuk fõni. Amikor elfõtte a levét, meleg vízzel pótoljuk. Újra átkeverjük, hozzáadjuk az olajbogyókat, és még 30 percig fõzzük. Kivesszük a babérlevelet meg a petrezselymet, és azonnal tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.