Megnézte: 3925
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Levesek
Megnézte: 3925
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Levesek
- 1,5 kg báránylapocka
- só és bors
- 1 ek. liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- 4 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldfűszer
- 4 dl húsleves
- 100 g újhagyma
- 200 g sárgarépa
- 200 g karórépa
- 200 g zöldborsó
- 300 g újburgonya
- fél csokor snidling
A húst megtisztítjuk, kicsontozzuk, felkockázzuk és fűszerezzük sóval, valamint borssal. Egy fazékban egy kis olajon 10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, majd hozzákeverjük a lisztet és 5 perc alatt megfuttatjuk. Ezután locsoljuk rá a bort és 5 percig rotyogtassuk. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a zöldfűszert és a levest. Ha felfőtt helyezzünk rá fedőt és takarékon háromnegyed órán át pároljuk.
Az újhagymát és a répákat sós vízben pároljuk meg, majd csöpögtessük le. Ugyanígy pároljuk meg a külön a borsót és a krumplit is. Adjuk az ételhez a zöldségeket, melegítsük fel, hintsük meg felaprított snidlinggel és tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.