Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges lencsesaláta tejfölös öntettel

Megnézte: 3008
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 60 dkg zöldséglevesben fõtt, leszûrt lencse
- 2-2 fõtt sárga- és fehérrépa
- fél póréhagyma
- 1-1 zöld és sárga kaliforniai paprika
- fél dl olaj
- õrölt bors
- só
- 3 dl tejföl
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 3 szál zsályalevél
- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A sárga- és fehérrépákat meg a paprikákat vágjuk kisebb kockákra, és karikázzuk fel a pórét. Ezután a forró olajban süssük meg, közben sózzuk és borsozzuk is meg. Az öntethez a tejfölt keverjük simára az olívaolajjal, majd fûszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, zsályával és zúzott fokhagymával, végül tegyük a hûtõbe. A sült zöldségeket forgassuk össze a fõtt és kihûtött lencsével, és ezt is jól hûtsük le. Tálaláskor a lencsesalátát halmozzuk tányérra, és locsoljuk meg a tejfölös dresszinggel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.