Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Töltött paprika görög módra

Megnézte: 8931
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 30 g vaj
- 100 g rizs
- 4 dl húsleves
- 300 g főtt hús
- 2 vöröshagyma
- 4 ek. apróra vágott petrezselyem
- 4 ek. apróra vágott menta
- 50 g mazsola
- 50 g fenyőmag
- 4 ek. paradicsompüré
- 4 vastag húsú paprika
- étolaj
- só és bors

Elkészítés:

A vajon 2 perc alatt futtassuk meg a rizst, majd öntsük fel forró levessel és pároljuk meg benne.
Az összevágott hagymát egy kis olajon megpároljuk, egy tálba rakjuk és dolgozzuk össze a feldarabolt hússal, a petrezselyemmel, a mentával, a mazsolával, a fenyőmaggal, a főtt rizzsel és a paradicsompürével. sóval és borssal fűszerezzük.
A paprika alját vágjuk le, magozzuk ki és sós vízben 1 percig pároljuk. Ezután töltsük meg a keverékkel, helyezzük vissza a levágott részt, tegyük tűzálló tálba, locsoljuk rá a megmaradt levest és előmelegített sütőben letakarva háromnegyed órán át süssük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.