Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldségágyon sült tyúk

Megnézte: 5313
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1,5-2 kg-os tyúk
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dió nagyságú friss gyömbér (darabka)
- 2 evõkanál magos mustár
- 2-2 sárgarépa, fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2-2 zöldpaprika, paradicsom
- 4 csiperkegomba
- 2 zellerlevél
- só, õrölt bors

Elkészítés:

Vágjuk félbe a tyúkot, mossuk meg, szárítsuk le, és fûszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, hámozott, apróra vágott gyömbérrel meg mustárral. A karikákra vágott répákat, a hagymát, apaprikát, a cikkekre darabolt paradicsomot, gombát, az összevagdalt zellerlevelet tegyük tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg, és fektessük rá a fûszeres tyúkot a bõrével felfelé. Öntsük alá 3 deci vizet, és alufóliával letakarva, 180 °C-os sütõben pároljuk majdnem puhára, utána a fólia nélkül, 190 °C-os sütõben süssük pirosra. Amikor elkészült, forrón, vajas parázsburgonyával, a vele sült zöldségekkel tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.