Elkészítés:
A lasagnét főzzük ki és szűrjük le. A riccotta sajtot, a trappista sajtot és a parmezán felét dolgozzuk össze.
Karikázzuk fel a padlizsánt, dörzsöljük be sóval és pihentessük egy negyed órára. Ezután mossuk át és az olívaolajon süssük meg, hogy mindkét oldala aranysárga legyen.
Az olívaolaj és a vaj keverékében pároljuk üvegesre az összevágott hagymát, majd keverjük házzá a felszeletelt gombát és a szószt. Oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Kanalazzuk egy edénybe a harmadát, rétegezzük rá a tészta szintén harmadát, majd a padlizsánt és a sajt felét. A többi hozzávalót ugyanígy rétegezzük, a felszeletelt cukkinit is tegyük rá és végül a maradék parmezánnal hintsük meg. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 3 óra alatt készre pároljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.