Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fõtt tyúkhús

Megnézte: 4527
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 300 g sertésszalonna
- 3 szárnyasmáj
- 70 g sonka
- 1 tojás
- 1 ek. zsemlemorzsa
- só és bors
- kakukkfű
- 3 vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. só
- 5 szem bors
- 1 csokor vegyes fűszernövény (2 póréhagyma, 2 ág zeller, kakukkfű, babér)
- 1 nagy csirke

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát, májat és sonkát dolgozzuk össze a tojással, valamint a zsemlemorzsával. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezt a masszát töltsük a csirkébe, kössük össze, majd öntsük fel 5 liter vízzel, főzzük fel és fölözzük le a habját. Ezután további fél óráig takarékon pároljuk, majd adjuk hozzá a meghámozott zöldségeket és a fűszercsokrot. Ízesítsük a szemes borssal és az evőkanál sóval. Lassú tűzön másfél óra alatt megpároljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.