Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldborsós-zsázsás leves

Megnézte: 2345
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 4 szelet kenyér
- 40 dkg zöldborsó
- 8 dkg baconszalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dkg vaj
- 2 csokor zsázsa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evõkanál olaj
- 1,2 liter zöldségleves (leveskockából)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A kenyérszeletek héját levágjuk, a kenyérbelet felkockázzuk. A fokhagymát kettévágjuk, és egy teflonlábast kikenünk velük. Ebben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a kenyérkockákat, folyamatosan keverve minden oldalunkon aranyszínûre pirítjuk, majd kivesszük. A zsázsát megtisztítjuk, apróra vágjuk, de néhány levelet meghagyunk a díszítéshez. A hagymát felkockázzuk, az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húslevest, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Beletesszük a borsót, és kislángon 5 percig fõzzük. Hozzáadjuk a zsázsát, megkeverjük, és felforraljuk. A tûzrõl levesszük, 5 percig hûtjük, majd turmixoljuk. megsózzuk, és lefedve 2 percig fõzzük. A húsos szalonnát nagyon vékony szeletkékre vágjuk, majd teflonban megpirítjuk. Az ételt levesestányérokba adagoljuk, a szalonnával és a fokhagymás kenyérkockákkal megszórjuk. A zsázsával díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.