Elkészítés:
A fogast megfelelően előkészítjük, megmossuk és kifilézzük. A halcsontokból a felvágott zöldségekkel fél óra alatt levest készítünk, amit sóval, fehér borssal, babérlevéllel és citromlével ízesítünk. Ha kész átszűrjük.
Kivajazunk egy tepsit, belerakjuk a halszeleteket és megszórjuk sóval, az alapléből pedig locsolunk rá. Lefedve egy negyed órára takarékon sütőbe tesszük.
A mártás elkészítése:
A vajat addig hevítjük míg fel nem olvad. A tojássárgáját a vízzel gőz felett habosra keverjük. Ezután beledolgozzuk a felolvadt vajat, amit citromlével, borssal és sóval ízesítünk.
A halszeleteket egy tányérra rakjuk és a mártással lelocsoljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.