Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fogasfilé hollandi mártással

Megnézte: 4610
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 1,2 kg fogas (süllő)
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- fél vöröshagyma
- fél citrom
- 1 babérlevél
- só
- 1 mk. egész fehér bors
- 2 dkg vaj

A mártáshoz:
- 20 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 kisk. hideg víz
- negyed citrom leve
- 1-1 csipet Cayenne bors és só

Elkészítés:

A fogast megfelelően előkészítjük, megmossuk és kifilézzük. A halcsontokból a felvágott zöldségekkel fél óra alatt levest készítünk, amit sóval, fehér borssal, babérlevéllel és citromlével ízesítünk. Ha kész átszűrjük.
Kivajazunk egy tepsit, belerakjuk a halszeleteket és megszórjuk sóval, az alapléből pedig locsolunk rá. Lefedve egy negyed órára takarékon sütőbe tesszük.
A mártás elkészítése:
A vajat addig hevítjük míg fel nem olvad. A tojássárgáját a vízzel gőz felett habosra keverjük. Ezután beledolgozzuk a felolvadt vajat, amit citromlével, borssal és sóval ízesítünk.
A halszeleteket egy tányérra rakjuk és a mártással lelocsoljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.