Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldborsós sertésragu tésztasüveggel

Megnézte: 3474
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 155 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg sertéscomb
- 50 dkg zöldborsó
- 1 zöldpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- fél dl olaj
- só, õrölt bors

a tésztasüveghez:
- 40 dkg kenyérliszt
- 2 dkg vaj
- fél tasak (3,5g) szárított élesztõ
- 2 tojás
- 1 mokkáskanál só
- víz

Elkészítés:

A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kockákra vágott húst, süssük fehéredésig, és szórjuk rá a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük fel annyi vízzel, hogy félig ellepje. Amikor felforrt, fedõvel lefedve, közepes tûzön pároljuk félpuhára. Szórjuk bele a zöldborsót, az apró kockákra vágott zöldpaprikát, az aprított petrezselymet, és ha kevés a szaftja, annyi vízzel pótoljuk, hogy félig ellepje. Közepes tûzön fõzzük készre. A tésztához a lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a puha vajat, morzsoljuk össze, majd szórjuk rá a szárított élesztõt. Üssünk rá egy tojást, sózzuk meg, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután alaposan dolgozzuk ki, gyúrjuk össze, és fóliába csomagolva 1-2 órára tegyük a hûtõbe pihenni. A ragut szedjük magasabb falú tányérokba. A tésztát osszuk négy részre, lisztezett deszkán gömbölygessük ki, nyújtsuk 3 mm vastagra, majd mindegyikbõl akkora kört vágjunk, hogy be tudjuk vele fedni a tányért. A tányérok szélét kenjük körbe felvert tojással, óvatosan fektessük rá a tésztát, hogy az ételbe ne érjen bele, majd nyomkodjuk a tányér széléhez. Kenjük meg tojással, és díszítsük a megmaradt tésztaszélekkel. Újból kenjük meg tojással, 190 °C-os sütõben süssük pirosra, majd forrón kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.