Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldbabsaláta fokhagymás öntettel

Megnézte: 2971
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 1 kg zöldbab
- 4 paradicsom
- 3 burgonya
- 1 csokor bazsalikom

A öntethez:
- 1 tojássárgája
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál mustár
- õrölt bors
- só
- 3,5 dl olaj
- citromlé

Elkészítés:

A paradicsomokat meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és belsejüket kikaparjuk. A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk. Az öntethez a zúzott fokhagymát a tojássárgájával simára keverjük, majd a mustárral és a fûszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk az olajat, elõször cseppenként, majd vékony sugárban. Végül a citromlével ízesítjük. A zöldbabot sós vízben roppanós puhára fõzzük, majd lecsöpögtetjük. Mély tálba tesszük a szósz felét, belerakjuk a zöldbabot, rá a paradicsomokat, majd a burgonyát. A maradék öntetet a zöldségekre locsoljuk. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk. Csak tálaláskor keverjük össze!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.