Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Õszibarackos sertéssült

Megnézte: 5995
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 1 sertésoldalas csonttal együtt
- őrölt gyömbér
- 5 szegfűszeg
- 100 g vaj
- 2 dl almaecet

Tabasco
- 2 babérlevél
- 2 ág kakukkfű
- 2 zsályalevél
- 2 fahéjrúd
- 3 ek. porcukor
- 1 kg őszibarack
- só és bors

Elkészítés:

A megtisztított húst fűszerzzük a gyömbérrel és tegyük előmelegített sütő rácsára fél órára. Rakjunk valamit alá, ahova le tud csöpögni a zaftja. Ezután helyyezzük egy sütőedényre, tűzdeljük meg 3 szegfűszeggel, szórjuk meg sóval, valamint borssal és dörzsöljük be vajjal, valamint tabascóval.
Az ecetet dolgozzuk össze a maradék szegfűszeggel, a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a zsálylevéllel, a fehéjjal és a cukorral. Főzzük fel, majd öntsük a hús köré és sütés közben néha ezzel locsolgassuk. A húst tegyük vissza a sütőbe és másfél óráig süssük.
A barackot pucoljuk meg, vágjuk ketté és kissé futtassuk meg a vajon, közben pedig sóval és borssal fűszerezzük. A sült húst a barackokkal tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.