Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zabpelyhes babfasírt

Megnézte: 3232
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 25 dkg bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 5-5 dkg dió és mogyoró
- 2 evõkanál olaj
- 2-2 evõkanál szójaszósz és paradicsompüré
- 10 dkg zabpehely
- szárított kakukkfû
- Cayenne bors
- só

A bundázáshoz:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg zabpehely

Elkészítés:

A babot 12 órára beáztatjuk. Másnap lecsöpögtetjük, és annyi sós vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Felforraljuk, 10 percig nagylángon, majd 40 percig közepes lángon fõzzük. Amikor kész, lecsöpögtetjük, és sûrû krémmé turmixoljuk. A hagymát felkockázzuk, a répákat lereszeljük, a diót és a mogyorót durvára vágjuk. A hagymát 2 evõkanál olajban megfuttatjuk, majd levesszük a tûzrõl. Belekeverjük a babpürét, a zabpelyhet, a szójaszószt, a paradicsomot, a tojást, a kakukkfüvet és csipetnyi cayenne borsot. 12 golyót formálunk a masszából. A tojásfehérjét habbá verjük, ebben megforgatjuk a kroketteket, majd a zabpehelybe is beleforgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük, és forró sütõben aranyszínûre sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.