Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tönkölypalacsinta sült zöldségekkel

Megnézte: 2810
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 30 dkg tönkölybúzaliszt
- 1 nagyobb tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 csapott mokkáskanál sütõpor
- tej
- a sütéshez fél dl olaj

a zöldségekhez:
- 1 közepes cukkini
- 2 paradicsom
- 1 közepes padlizsán
- 1 csokor petrezselyem
- a sütéshez 1 dl olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 20 dkg edami sajt
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A tönkölylisztet szórjuk keverõtálba, adjuk hozzá a tojást, a sót, a sütõport, és annyi tejet, hogy tejszín sûrûségû palacsintatésztát kapjunk. Pihentessük 10 percig, és kiolajozott forró serpenyõben süssünk belõle vastagabb palacsintákat. A zöldségekhez a cukkinit, a paradicsomot meg a padlizsánt vágjuk fél centi vastag szeletekre, majd külön-külön fûszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel. Kevés forró olajban, fajtánként süssük pirosra. Fontos, hogy a paradicsomnak kevés sütés kell, mert gyorsan túlpuhul. Ha minden hozzávalót elõkészítettünk, teflonozott vagy szilikontepsibe fektessünk egy palacsintát, majd tegyünk rá egy sor sült cukkinit. Szórjuk meg kevés reszelt sajttal, erre jön a következô palacsinta, majd a paradicsom. Ezt fedjük be friss bazsalikomlevelekkel, szórjuk meg kevés sajttal, újból palacsinta jön, majd erre a sült padlizsán, kevés sajt, és ha maradt még hozzávaló, addig folytassuk a rétegezést, míg minden elfogy. A tetejére palacsintát tegyünk, szórjuk meg bõven a megmaradt reszelt sajttal, és 190 °C-os sütõben 20 perc alatt süssük pirosra. Forrón, cikkekre vágva tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.