Elkészítés:
A forró olajban futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát. Húzzuk le a tûzrõl, és szórjuk meg pirospaprikával. Tegyük bele a kisebb kockákra vágott húst, öntsünk alá 2 deci vizet, és közepes tûzön, fedõ alatt pároljuk félpuhára. Sózzuk, borsozzuk meg, majd szórjuk bele a felkockázott paprikát és paradicsomot. Pároljuk puhára most már fedõ nélkül, úgy hogy a szaftja sûrû legyen, majd adjuk hozzá a fõtt rizst, és az egészet lazán forgassuk össze. A patisszonok tetejét vágjuk le, a belsejüket kanalazzuk ki, sós vízben fõzzük roppanósra, és szûrjük le. A rizses húsba keverjük bele a kisebb darabokra vágott füstölt sajtot és a petrezselymet. A patisszonokat fektessük tepsibe, töltsük meg a sajtos rizses hússal, és 190 °C-os sütõben süssük 25-30 percig, majd forrón tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.