Elkészítés:
Padlizsánokat megmossuk, tetejüket levágjuk, húsukat kikaparjuk, és a belsejüket megsózzuk. A kikapart padlizsánokat rácsra tesszük, és 1 óráig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, és a maradék nedvességet papírtörlõvel óvatosan felitatjuk. A bulgurt sós vízben megfõzzük, majd lecsöpögtetjük. A szójagranulátumot 20 percre Delikát Fasírt fûszerkeverékes vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A kikapart padlizsánhúst felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánkockákat meg a szójagranulátumot, és kevergetve 5 percig fõzzük. Belekeverjük a bulgurt, a paradicsompürét, a fenyõmagot, a mazsolát, a petrezselymet, a koriandert, és sóval, borssal ízesítjük. Kislángon még 10 percig fõzzük. Amikor kész, ezzel a padlizsánokat megtöltjük. Jénaiba vagy római tálba szorosan egymás mellé tesszük a töltött padlizsánokat, 2 dl vizet öntünk az edénybe, lefedjük, és takaréklángon másfél óráig fõzzük. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.