Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Töltött padlizsán

Megnézte: 2125
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 150 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 4 padlizsán
- 5 dkg bulgur (búzatöret)
- 4 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg szójagranulátum
- 2 dl olaj
- 10 dkg sûrített paradicsom
- 2 evõkanál fenyõmag
- 2 evõkanál mazsola
- fûszervarázs
- 8 evõkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 1 kávéskanál õrölt koriander
- só

Elkészítés:

Padlizsánokat megmossuk, tetejüket levágjuk, húsukat kikaparjuk, és a belsejüket megsózzuk. A kikapart padlizsánokat rácsra tesszük, és 1 óráig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, és a maradék nedvességet papírtörlõvel óvatosan felitatjuk. A bulgurt sós vízben megfõzzük, majd lecsöpögtetjük. A szójagranulátumot 20 percre Delikát Fasírt fûszerkeverékes vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A kikapart padlizsánhúst felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánkockákat meg a szójagranulátumot, és kevergetve 5 percig fõzzük. Belekeverjük a bulgurt, a paradicsompürét, a fenyõmagot, a mazsolát, a petrezselymet, a koriandert, és sóval, borssal ízesítjük. Kislángon még 10 percig fõzzük. Amikor kész, ezzel a padlizsánokat megtöltjük. Jénaiba vagy római tálba szorosan egymás mellé tesszük a töltött padlizsánokat, 2 dl vizet öntünk az edénybe, lefedjük, és takaréklángon másfél óráig fõzzük. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.