Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Töltött kellevelek

Megnézte: 2571
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 12 kellevél
- fél zsemle
- 12 szelet baconszalonna
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 evõkanál petrezselyem
- 1 teáskanál menta (apróra vágott)
- 1 citrom (leve)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Forró sós vízbe tesszük a megmosott kelleveleket, és 5 percig fõzzük, majd hideg víz alá tartjuk. Itatóspapírral megszárítjuk, és a vastag ereiket kivágjuk. A fõzõvízbõl 1 decit félreteszünk. A zsemlét tejben megduzzasztjuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és forró olajban megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, jól összekeverjük, és kevergetve addig fõzzük, amíg a hús kifehéredik. Levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a finomra vágott petrezselymet és mentát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A kelleveleken egyenlõen elosztjuk a tölteléket, majd feltekerjük, és mindegyikre egy szelet szalonnát tekerünk. Fogvájóval vagy konyhacérnával rögzítjük, és kiolajozott jénaiban vagy cseréptálban, alufóliával lefedve 25 percig pároljuk. A fõzõvizet aláöntjük, hogy ne égjen oda a káposzta.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.