Elkészítés:
Forró sós vízbe tesszük a megmosott kelleveleket, és 5 percig fõzzük, majd hideg víz alá tartjuk. Itatóspapírral megszárítjuk, és a vastag ereiket kivágjuk. A fõzõvízbõl 1 decit félreteszünk. A zsemlét tejben megduzzasztjuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és forró olajban megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, jól összekeverjük, és kevergetve addig fõzzük, amíg a hús kifehéredik. Levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a finomra vágott petrezselymet és mentát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A kelleveleken egyenlõen elosztjuk a tölteléket, majd feltekerjük, és mindegyikre egy szelet szalonnát tekerünk. Fogvájóval vagy konyhacérnával rögzítjük, és kiolajozott jénaiban vagy cseréptálban, alufóliával lefedve 25 percig pároljuk. A fõzõvizet aláöntjük, hogy ne égjen oda a káposzta.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.