Elkészítés:
A káposztaleveleket terítsük ki, és óvatosan vágjuk ki a vastag ereket belõle. Daráljuk le együtt a hússal a szalonnát, a fokhagymát, vöröshagymát, majd fûszerezzük, és gyúrjuk hozzá a tojást. Fõzzük meg félig a rizst, és azt is dolgozzuk a gombóc alapanyagához. Göngyöljük az elõkészített káposztalevelekbe, de figyeljünk arra, hogy a két végét jól nyomkodjuk vissza.
Vágjuk csíkokra a szalonnát, és pirítsuk zsírjára. Vágjuk össze a vöröshagymát is, és a szalonnán pirítsuk meg azt is. Szórjuk meg egy evõkanál fûszerpaprikával, majd keverjük el, nehogy megégjen. Öntsük fel vízzel, majd tegyük hozzá az átmosott savanyú káposztát és a babérlevelet. Igazgassuk el közötte a töltelékeket, és fedõ alatt lassú tûzön nagyjából 50 percig fõzzük. Ha kevés lé maradna az edényben, fõzés közben azt is pótoljuk. Ha félünk, hogy a töltelék túlfõ, vadásszuk ki a fazékból, és fõzzük még egy fél órán át a káposztát. A tejfölt keverjük el a liszttel, és habarjuk be vele a káposztánkat. Tejföllel kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.