Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Töltött káposzta

Megnézte: 3232
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 40 dkg sertés
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 darab tojás
- 12 dkg rizs
- káposztalevél
- pirospaprika
- õrölt bors
- só
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- babérlevél
- 2 dl tejföl
- 2-3 dkg liszt

Elkészítés:

A káposztaleveleket terítsük ki, és óvatosan vágjuk ki a vastag ereket belõle. Daráljuk le együtt a hússal a szalonnát, a fokhagymát, vöröshagymát, majd fûszerezzük, és gyúrjuk hozzá a tojást. Fõzzük meg félig a rizst, és azt is dolgozzuk a gombóc alapanyagához. Göngyöljük az elõkészített káposztalevelekbe, de figyeljünk arra, hogy a két végét jól nyomkodjuk vissza.
Vágjuk csíkokra a szalonnát, és pirítsuk zsírjára. Vágjuk össze a vöröshagymát is, és a szalonnán pirítsuk meg azt is. Szórjuk meg egy evõkanál fûszerpaprikával, majd keverjük el, nehogy megégjen. Öntsük fel vízzel, majd tegyük hozzá az átmosott savanyú káposztát és a babérlevelet. Igazgassuk el közötte a töltelékeket, és fedõ alatt lassú tûzön nagyjából 50 percig fõzzük. Ha kevés lé maradna az edényben, fõzés közben azt is pótoljuk. Ha félünk, hogy a töltelék túlfõ, vadásszuk ki a fazékból, és fõzzük még egy fél órán át a káposztát. A tejfölt keverjük el a liszttel, és habarjuk be vele a káposztánkat. Tejföllel kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.