Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az áttört túróval, a tojásokkal, az élesztõvel, a langyos tejjel, a sóval, és kevés olajat hozzáadva, jól dagasszuk meg. Ezután konyharuhával letakarva kelesszük a duplájára. Közben a babpüréhez az apróra vágott sárgarépát, a hagymát és a zúzott fokhagymát pirítsuk világos színûre a forró olajban. A fõtt babot villával törjük össze, a zöldségekkel keverjük össze, és ha túl száraz, adjunk hozzá kevés levest, közben szórjuk meg sóval, borssal, zellerlevéllel. A megkelt fánktésztát lisztezett deszkán nyújtsuk félujjnyi vastagra, és szaggassuk ki fémszaggatóval. 10 percig hagyjuk kelni, majd a forró olajban süssük pirosra, és jól csepegtessük le. Tálaláskor a fánkokat töltsük meg a zöldséges babpürével, és azonnal kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.