Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Túrófánk zöldséges babpürével

Megnézte: 2479
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

a fánkhoz:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 2 kávéskanál só
- 1 dkg szárított élesztõ
- 2 dl langyos tej
- 3 dl olaj, a sütéshez

a babpüréhez:
- 40 dkg fõtt bab (fehér)
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél dl olívaolaj
- kevés zöldségleves
- 3 szál zellerlevél
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet az áttört túróval, a tojásokkal, az élesztõvel, a langyos tejjel, a sóval, és kevés olajat hozzáadva, jól dagasszuk meg. Ezután konyharuhával letakarva kelesszük a duplájára. Közben a babpüréhez az apróra vágott sárgarépát, a hagymát és a zúzott fokhagymát pirítsuk világos színûre a forró olajban. A fõtt babot villával törjük össze, a zöldségekkel keverjük össze, és ha túl száraz, adjunk hozzá kevés levest, közben szórjuk meg sóval, borssal, zellerlevéllel. A megkelt fánktésztát lisztezett deszkán nyújtsuk félujjnyi vastagra, és szaggassuk ki fémszaggatóval. 10 percig hagyjuk kelni, majd a forró olajban süssük pirosra, és jól csepegtessük le. Tálaláskor a fánkokat töltsük meg a zöldséges babpürével, és azonnal kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.