Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Póréhagymás borjúragu

Megnézte: 2533
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 1 kg zsenge, kisebb póréhagyma
- 800 g borjúhús
- 1 ek. olívaolaj
- 40 g vaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 4 dl tej
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál kakukkfű
- 2 citrom
- só és bors

Elkészítés:

Vágjuk nagyobb kockákra a húst és 20 g vaj, valamint az olívaolaj keverékében süssük aranysárgára. Közben fűszerezzük sóval és borssal. Vegyük ki a húst és a zaftjában, amihez adjuk a vaj másik felét pároljuk 5 percig a felszeletelt póréhagymát. Dolgozzuk hozzá a húst, a bort, a tejet, a petrezselymet és a kakukkfüvet. Helyezzünk rá fedőt és takarékon háromnegyed órán át pároljuk. Facsarjunk rá egy citromot, a végén pedig a másik citromot vágjuk karikákra és adjuk az ételhez.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.