Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tonhalas-pórés makaróni

Megnézte: 2611
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 30 dkg tonhal
- 40 dkg makaróni tészta
- 20 dkg reszelt ementáli sajt
- 4 póréhagyma
- 4 dkg vaj
- 3 evõkanál olaj
- 1,5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A póréhagymák zöld részének csak egyharmadát használjuk, ezt és a fehér részt vékonyan felkarikázzuk, majd a vaj felében és 1 evõkanál olajban megfuttatjuk. A levessel felöntjük, borssal megszórjuk, és teljesen puhára pároljuk. Amikor kész, pürésítjük. A makarónit lobogó sós vízben kifõzzük, lecsöpögtetjük, mély tálban elkeverjük a maradék olajjal, és az apró darabkákra vágott vajjal. Végül belekeverjük a kis darabokra szeletelt halat, a pórés krémet és a sajt felét. Jénai tálba öntjük, a maradék sajttal megszórjuk, és grillen készre sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.