Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tojásos húskenyér

Megnézte: 3714
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg darált sertéshús
- 3 fõtt tojás
- 1 tojás
- 20 dkg hosszú zöldbab
- 6 evõkanál zsemlemorzsa
- 3 evõkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 3 evõkanál tárkony (apróra vágott)
- 1 kávéskanál kakukkfû
- csipetnyi õrölt szerecsendió
- salátalevél
- 1 paradicsom
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A zöldbabot sós vízben megfõzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A húst 1 tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a tárkonnyal, a kakukkfûvel és a szerecsendióval összedolgozzuk, és sóval, borssal ízesítjük. Téglalap alakú sütõformát alufóliával kibélelünk, belesimítjuk a húsos massza felét, erre a zöldbab felét, középen, hosszában ráfektetjük a fõtt tojásokat, végül a maradék húsos masszával befedjük. Meleg sütõben megsütjük (kb. 1 óra). Amikor kész, a formából kiborítjuk, és felszeleteljük. A salátát összetépkedjük, a paradicsomot kockákra vágjuk, és összekeverjük. A hússzeleteket a salátaágyon tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.