Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tofus savanyúkáposzta vagdalt

Megnézte: 2612
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 csomag füstölt tofu
- 6 zsemle
- 3 tojás
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, õrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál zellerlevél
- zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kinyomkodott káposztát vagdaljuk össze, tegyük keverõtálba a kicsi kockákra darabolt tofuval, a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlékkel, a tojásokkal, az olajban megfuttatott hagymával, és a zúzott fokhagymával együtt. Szórjuk meg sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és zellerlevéllel, majd jól dolgozzuk össze. Annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen keverhetõ vagdaltmasszát kapjunk. Töltsük kiolajozott, zsemlemorzsával beszórt magas falú formába, jól nyomkodjuk le, hogy tömör legyen, és 180 °C-os sütõben 25-30 perc alatt süssük pirosra. Mielõtt kivesszük a sütõbõl, a tetejét szórjuk meg káposztával, és kicsit pirítsuk meg. Háromszögekre vágva, aprított petrezselyemmel és zellerlevéllel díszítve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.